dimecres, 18 de març del 2009

webs per els més petits

He afegit un apartat que s’anomena webs per els més petits. Són webs que poden utilitza els nens, però que a nosaltres també ens poden fer servei.

La web de les tres bessones. Es pot posar amb català o en castellà, i és molt interessant. Hi ha jocs, noticies, activitats i moltes històries animades per seguir. També hi ha un apartat de webs i agenda per visitar habitualment.

La web de kidsclick, és un mena de google però per petits. És una web creada amb enllaços a llocs sobre temes diversos com història, salut, ciències, art, cultura popular i molt més. Aqueta no seria per a infantil però si per primària. És en anglès però això també pot afavorir l’aprenentatge de l’idioma.

La web de kids nationalgeografic també és en anglès. El nivell òptim per treure’n tot el profit també deu ser primària. És una web de ciència, variada, molt entretinguda per els nens. Incorpora canal de vídeos i moltes idees d’activitats, des de manualitats amb materials reciclats fins jocs per conèixer millor com funciona el cor i alguns passatemps per l’hora del pati virtual. També ens pot servir com a mestres per treure alguna idea.

I per últim la web Discovery kids, és una web en castellà, amb la programació del canal de TV i material afegit com vídeos, personatges, activitats per als pares i un apartat més complet de jocs per estimular la creativitat.

dimarts, 10 de març del 2009

Retocs a la meva foto

Realment m’he adonat de tot el que es pot aconseguir retocant una fotografia. Abans clicava un boto dient més clar i punt. No feia grans coses, perquè no feia servir cap programa potent. I ara, amb el Gimp, i el Adobe photoshop 7.0, que és el que he utilitzat per retocar aquesta fotografia, he vist que es poden fer infinitat de coses. Vaig provar molt. Primer la vaig tallar perquè quedés més centrada, al tallar-la es va reduir i va passar de 3888 x 2592 a 2730 x 2244 i el tamany també va canviar, tot i que seguia bastant gran ja que va passar de 3.69 Mb a 642 Kb. Després la vaig voler posar a blanc i negre (desaturar), volia que em quedés diferent. Vaig provar de canviar el brillo/contrast vaig posar un 63% de contrast i un 27% de brillo. Després també vaig provar diferents filtres. El que més em va agradar va ser el que resseguia els contorns i així ha quedat. Al fer tots aquestes modificacions el tamany va tornar a canviar, però no la volia tant pesada i gran per posar-la aquí i l’he escalat a 500 x 499, així ja està més petita, ha perdut resolució però no s’aprecia en el bloc. Així el tamany (65,5 Kb) ja és el correcte per penjar-la en el meu bloc.