dissabte, 28 de febrer del 2009

Les TIC i jo

Es podria dir que sóc un zero a l’esquerra amb les noves tecnologies. No és que no sàpiga fer funcionar res, però suposo que em queda molt per aprendre. Normalment on sovint tinc més problemes és amb l’ordinador. Sempre he sentit dir per part del meu germà: ordinador que toques ordinador que espatlles. Tampoc és veritat això, però realment sempre apareix un problema o altre que no se solucionar. Tot s’ha de dir, he anat millorant pel que fa a utilitzar nous programes, ja que fa dos anys enrere el PowerPoint no s’havia ni perquè es feia servir, ara ja el començo a dominar i tot.

Amb les altres tecnologies, quan no sé fer funcionar algun aparell és perquè no em llegeixo les instruccions. Suposo que és més fàcil que et diguin com es fa i ja està. Però un cop m’ho expliquen ho faig bé en aquell moment i després, si no ho torno a fer seguidament o espero molt, ja no me’n recordo i, apa, tornem a preguntar. És el cas de gravar cd’s de música amb l’ordinador. No ho sé fer. Avui mateix m’he passat com dues hores intentant gravar-ho. Amb ajuda, és clar, finalment ho he aconseguit! Les altres tecnologies com la càmera fotogràfica, l’ipod, mòbil, vaig dominant-les a mesura d’anar provant botons, remenant... Ara, de llegir instruccions, cap ni una. Amb el cas del vídeo, posar pel·lícules molt bé, gravar ja és diferent, haig de demanar ajut, però me’n surto. Potser seria hora de llegir alguna instrucció abans de fer anar qualsevol TIC.

Realment mai m’he parat a pensar en la importància de les TIC, però és evident que ens envolten per tot. Sense elles gairebé no sabríem que fer. Clar, doncs, que és molt important aprendre el seu ús i el seu bon aprofitament. Per tant es essencial introduir les noves tecnologies a l’educació infantil. Per als més petits ja no són tant noves! Quan ells han nascut les tecnologies ja hi eren.